Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Bramborová polévka s hlívou ústřičnou
(vde)
recept číslo: 2540
bibrap.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

300 g hlívy ústřičné
2 brambory
2 mrkve
kousek petržele
celer
zelená petrželka
1 cibule
2 stroužky česneku
mletý pepř
majoránka
kmín
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
 

Postup

Všechnu zeleninu a houby očistíme a nakrájíme. V hrnci rozpálíme trochu tuku (másla, sádla, oleje), na něm orestujeme nakrájenou cibulku a hlívu. Potom vše zalijeme horkou vodou (případně vývarem). Vodu osolíme. Jakmile se vaří, přidáme ostatní nakrájenou zeleninu kromě brambor, prolisovaný česnek, majoránku, kmín, trochu mletého pepře. Asi po 10 minutách přidáme brambory (vaří se kratší dobu než kořenová zelenina).
Z másla a mouky si umícháme světlou jíšku, rozmícháme ji s vodou a vlijeme do polévky. Necháme asi 10 minut provařit. Polévku podle potřeby dosolíme a dokořeníme. Na závěr posypeme nasekanou petrželkou.
Poznámka:
Prakticky jde o bílou bramboračku, protože zatímco klasické houby z lesa způsobí tmavou barvu polévky, hlíva polévku nebarví. Chutná také jinak, takže je vhodné ji do jídelníčku sem tam zařadit. Je však nutné ji tepelně upravit, proto se nejdříve orestovala a pak ještě vařila v polévce ze všech surovin nejdéle.

Názory čtenárů

výborná, jen doporučuju zeleninový bujón natur a přidat orestovanou slaninu spolu s bramborem a polévka bude ještě lepší :)
Martin dne 23.9.2013 20:23:30
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".