Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Mramorová bublanina
(vde)
recept číslo: 2510
mrabu.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

300 - 500 g čerstvého ovoce
4 vejce
250 g polohrubé mouky
150 g cukru krupice
200 ml sladké smetany ke šlehání
1 prášek do pečiva
3 lžíce kakaa
špetka soli
 

Postup

Smetanu ušleháme s celými vejci, cukrem a špetkou soli, ke konci postupně přidáváme mouku promíchanou s práškem do pečiva. Do jedné části těsta zamícháme kakao, druhou necháme světlou. Pokud chceme mít bublaninu tenkou, použijeme menší plech, já jsem použila větší pekáč. Vytřeme tukem a vysypeme moukou. Dospod dáme tmavé těsto, na vrch světlé těsto. Můžeme projet vidličkou, barvy se lépe promísí. Povrch posypeme ovocem, v mém případě rybízem, kterého mám v této době nadbytek. Větší ovoce (třešně, višně) můžeme poprášit před přidáním na těsto moukou, neklesnou pak tolik do těsta.
Pečeme v troubě rozpálené na 180 stupňů C.

Názory čtenárů

vejce jsem intuitivne pridala 3 a bylo to ok. :-)
Alena dne 17.3.2010 11:33:12
Ahoj a co takhle vejve....ty nejsou třeba???
dne 20.2.2010 14:12:40
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".