Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Králík na horčici II
(HRy)
recept číslo: 2500
krahorc.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 porce králíka (králičí stehna)
Sůl
Mletý pepř
3 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce olivového oleje
100 ml bílého přírodního vína
100 ml smetany
1 lžíce hladké mouky
½ lžičky cukru
 

Postup

Králičí porce opláchneme a osušíme. Olivový olej rozšleháme pečlivě s pepřem a dijonskou hořčicí a touto směsí potřeme porce masa. Vložíme do pekáčku a pokud nějaká marináda ještě zbyla, nalijeme na maso. Uložíme do chladna a necháme alespoň hodinu marinovat. Pokud bychom chtěli něchat marinovat přes noc, zakryjeme ještě potravinářskou fólií, abychom zabránili případnému oschnutí masa. Králičí maso nemá prakticky žádný tuk, proto se velmi častu buď marinuje, nebo peče se slaninou, aby mělo výraznější chuť.
Pekáč vložíme do trouby rozehřáté na 180 stupňů C, nejdříve pečeme asi 15 minut odkryté, pak podlijeme ½ hrnečkem vody a přikryjeme pokličkou či alobalem. Po 30 minutách porce obrátíme a dopečeme zase odkryté. Hodina pečení by měla stačit, jinak by se maso mohlo příliš vysušit. Upečené maso vyjmeme a udržujeme v teple. Dále připravíme ze šťávy z pod masa omáčku. Přilijeme k ní bílé víno a uvedeme do varu. Do smetany zašleháme lžíci hladké mouky, přidáme ke šťávě s vínem a za stálého míchání vaříme asi 15 minut za mírného příkonu tepla. Potom omáčku odstavíme a podle potřeby dochutíme solí a cukrem.
Jako příloha se hodí například vařené těstoviny.

Názory čtenárů

Vyzkoušela jsem a chutná to výborně (asi proto, že jsem použila výborné bílé víno).
Ivča dne 19.2.2012 14:00:11
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".