Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Špagety s olivami
(vde)
recept číslo: 2499
spagolic.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

450 g rajčat z konzervy
1 chilli paprička
1 cibule
150 g anglické slaniny
1 lžíce olivového oleje
100 g černých oliv bez pecky
350 g špaget
1 bobkový list
2 lžíce rajského protlaku
Strouhaný parmazán
Sůl
Pár lístků rukoly
 

Postup

Slaninu nakrájíme na kostičky, z chilli papričky odstaníme stopku a semínka a pokrájíme ji na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Omáčku na olivy připravujeme v hlubší pánvi nebo v mělkém kastrolu. Na dno dáme malinko oleje a nakrájenou slaninu, necháme ji na mírném příkonu tepla smažit asi 10 minut do křupava. Většinu vypečeného tuku slijeme a dáme stranou. Na zbytku orestujeme cibuli a nakrájenou chilli papričku. Přidáme rajčata i se šťávou, bobkový list, dobře promícháme a stále na mírném příkonu tepla vaříme asi dalších 10 minut. Potom přidáme celé olivy a vmícháme rajčatový protlak.
Mezitím si uvaříme špagety podle návodu na obalu (do vody přidáme jednu lžíci oleje). Zcedíme, propláchneme teplou vodou a necháme okapat. Vmícháme je do připravené rajčatové omáčky, nádobu zakryjeme pokličkou a necháme pár minut, než se vstřebají všechny vůně.
Na talíři porci špaget posypeme parmazánem a doplníme lístky oprané rukoly.
Poznámka:
Možná si myslíte, co je na tom objevného. Nic. Ale přiznejme si, že při přípravě špaget s omáčkou často sklouzneme do zjednodušování a na konci nemusí být uspokojivý výsledek. Takže zkuste jednou postupovat dle návodu, a třeba to bude stát za to.
A co je to rukola? Bylinka ostré výrazné chuti, kterou si můžete sami vypěstovat. Hodí se do salátů, k těstovinám, na pizzu... Samozřejmě se dá koupit i v supermarketu, ale vypěstovaná je vždy po ruce.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".