Začínáme přípravou nádivky. Houby očistíme, cibuli oloupeme a obojí pokrájíme. Na malém kousku másle cibuli orestujeme, přidáme houby a nakonec nakrájenou anglickou slaninu. Promícháme, odstavíme ze zdroje tepla.
Vejce rozšleháme s mlékem a špetkou soli, zalijeme tím housku nakrájenou na kostičky a promícháme, aby stejnoměrně zvlhla. Potom přidáme zchladlou houbovo směs, trochu opepříme a promícháme. Nádivkou naplníme břišní dutinu kuřete, kterou jsem předtím lehce vytřeli solí. Nádivky je tak akorát, do středního kuřete se vejde všechna.
Kuře vložíme do pekáče, přidáme kousky másla a pečeme v troubě asi na 200 stupňů C. V mé troubě to trvá asi hodinu a půl. Před podáváním vyjmeme z trouby a necháme ještě asi 10 minut maso odpočinout. Podáváme s bramborem.