Škrobovou moučku rozmícháme se lžící vody, přidáme bílek, 3 lžíce sojové omáčky a rozšleháme. Maso nakrájíme na nudličky, šmakouna rozkrájíme na kostičky. Obojí promícháme s připravenou marinádou a necháme hodinu či dvě odležet.
Před vlastní přípravou jídla si očistíme a nakrájíme všechnu zeleninu.
Na velké pánvi rozpálíme trochu oleje a orestujeme na něm masové nudličky se šmakounem. Jakmile maso zbělí, posypeme kořením na čínu. Přidáme všechnu nakrájenou zeleninu, promícháme a opékáme. Podle potřeby podlijeme několika lžícemi teplé vody nebo vývaru a opět promícháme. Vytvoří se trochu světlé šťávy.
Podáváme s rýží.
Poznámka:
Šmakouna lze vynechat a nahradit masem nebo sójovým masem.