Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Rafinovaný kuřecí stejk
(vde)
recept číslo: 2450
finer.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 ks kuřecích prsou
16 sušených meruněk
200 ml bílého vína
4 plátky sýra typu camembert (např. Sedlčanský vltavín)
2 lžíce másla
olej
čerstvý tymián
sůl
100 ml slepičího vývaru z kostky
 

Postup

Víno krátce ohřejeme a namočíme do něj sušené meruňky (předtím je nezapomeneme propláchnout a nechat okapat!)
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a jsou-li silnější, rozřízneme je podélně, aby byla nižší. Můžeme je i lehce naklepat. Na rozpáleném oleji je po obou stranách rychle opečeme, osolíme, opepříme a předáme na zapékací misku. Na každý stejk položíme 4 meruňky, které jsme vyjmuli z vína a navrch dáme plátek sýra. Vložíme do trouby a pečeme asi 15 minut.
Výpeček v pánvi rozředíme vínem a vývarem, zvýšíme příkon tepla a zredukujeme asi na 1/3 množství. Do omáčky přidáme čerstvé máslo, necháme rozpustit a zašleháme. Nakonec do odstavené omáčky vmícháme sdrhnuté lístky z čerstvého tymiánu.
Podáváme s bramborem.

Názory čtenárů

Nejzajímavější je na tom ta omáčka s tymiánem.
Ivča dne 28.4.2009 13:22:10
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".