Víno krátce ohřejeme a namočíme do něj sušené meruňky (předtím je nezapomeneme propláchnout a nechat okapat!)
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a jsou-li silnější, rozřízneme je podélně, aby byla nižší. Můžeme je i lehce naklepat. Na rozpáleném oleji je po obou stranách rychle opečeme, osolíme, opepříme a předáme na zapékací misku. Na každý stejk položíme 4 meruňky, které jsme vyjmuli z vína a navrch dáme plátek sýra. Vložíme do trouby a pečeme asi 15 minut.
Výpeček v pánvi rozředíme vínem a vývarem, zvýšíme příkon tepla a zredukujeme asi na 1/3 množství. Do omáčky přidáme čerstvé máslo, necháme rozpustit a zašleháme. Nakonec do odstavené omáčky vmícháme sdrhnuté lístky z čerstvého tymiánu.
Podáváme s bramborem.