Starší rohlíky nakrájíme na drobné kostičky, přidáme krupici a drobně nasekané kopřivy. Tuk rozpustíme, přidáme k mléku, stejně tak žloutek, osolíme a vše rozšleháme. Tekutinou zalijeme připravené rohlíky a krupic, promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a ten jemně zamícháme do připravené hmoty.
Neznepokojujeme se, když se suroviny nespojí, protože knedlík budeme vařit v mikrotenovém sáčku. Použijeme větší sáček, připravenou hmotu do něj vložíme a zlehka vytvarujeme do tvaru knedlíku. Mikrotenový sáček uzavřeme gumičkou, nad knedlíkem ale necháme volné místo. Vložíme do vařící vody a vaříme zhruba 35 minut. Když se propracujete ke třetí fotografii, uvidíte, jak toto vaření vypadá.
Po vyjmutí z vody nejdříve sáček propíchneme, pak rozstříhneme a odstraníme. Knedlík krájíme nití na plátky.
Poznámky:
Z tohoto množství jsou asi 3 porce knedlíků. Mladé kopřivy lze samozřejmě nahradit zelenou petrželkou.