Hovězí plátky rozdělíme na menší kousky (2 až 3 na porci). Posypeme je směsí koření, zalijeme červeným vínem, promícháme. Misku přikryjeme a uložíme nejméně na 1 noc do chladna (může být i déle).
Druhý den necháme plátky okapat, obalíme je v hladké mouce o opečeme na rozpáleném oleji. Osolíme, zalijeme marinádou a zvolna dusíme. Podle potřeby přiléváme trochu teplé vody, ale jen málo. Občas ode dna zamícháme, aby se nám maso nepřipalovalo. Když je maso měkké, odstavíme ze zdroje tepla.
Jablka oloupeme, nakrájíme na dílky a opečeme na pánvi, kde jsme rozustili máslo a lžíci krupicového cukru. Jablka se tak při opékání dostanou karamelovou příchuť. Maso na talíři doplníme lžičkou brusinkového kompotu nebo zavařeniny a plátkem citrónu.