Vybereme si kvalitní vepřové maso vhodné na pečení. Opláchneme, osušíme, případně odřízneme zbytečný tuk. Maso osolíme a potřeme hrubě drceným pepřem po všech stranách. V misce rozmícháme ve dvou lžících olivového oleje asi lžičky chilli omáčky a touto marinádou potřeme maso. Necháme nejméně hodinu odpočinout v chladnu, ale lepší je přes noc.
Maso na oleji rychle opečeme ze všech stran, vložíme do pekáče a podlijeme trochou vývaru z kostky. Přiklopíme a pečeme v troubě. Počítáme asi s hodinou a půl pečení. Mezitím si můžeme očistit žampiony a nakrájet na dílky, očistit pórek a nakrájet na kolečka. Maso občas kontrolujeme a poléváme vypečenou šťávou. Jednou během pečení ho i otočíme. Když je téměř měkké, přidáme nakrájené žampiony, pórek a olivy k masu a ještě chvíli dopečeme v troubě.
Jako příloha je vhodné prakticky cokoliv, snad jen s výjimkou houskových knedlíků.