Plátky masa omyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme je, okořeníme pepřem a paprikou. Po jedné straně je potřeme hořčicí a na každý plátek masa položíme pár plátků slaniny. Okurky, kapii i cibuli nakrájíme na kostičky a navršíme na každý plátek se slaninou. Maso zarolujeme a spojíme párátkem či jehlou na závitky.
Opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran, potom přilijeme vývar, přikryjeme pokličkou a zvolna dusíme asi půl hodiny (až je maso měkké). Poté závitky vyjmeme, ale uchováme v teple. Do vydušené šťávy vmícháme protlak, zaprášíme trochou hladké mouky a trochu provaříme. Nakonec přidáme trochu zakysané smetany.
Efektní je podávat závitky šikmo překrojené, aby byla vidět pěkná mozaika, kterou vytvoří barevná náplň. Závitky polijeme šťávou, vhodných příloh je nepřeberně. Tou nejjednodušší je třeba čerstvý chléb nebo klasická rýže.
Poznámka:
Náplň lze různým způsobem obměňovat, můžeme použít třeba proužky mrkve, čtvrtky vajíčka apod. Jde o jídlo mírně pracnější, umotat závitky vyžaduje alespoň minimální zručnost, ale nakonec se to sní, i když výsledný tvar není ideální.