Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Španělské ptáčky (klasika)
(vde)
recept číslo: 2400
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 hovězí plátky
200 g slaniny (plátky)
sůl
mletý pepř
sladká mletá paprika
2 nakládané okurky
1 kapie
1 cibule
plnotučná hořčice
250 ml vývaru
1 lžíce kečupu
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce zakysané smetany
 

Postup

Plátky masa omyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme je, okořeníme pepřem a paprikou. Po jedné straně je potřeme hořčicí a na každý plátek masa položíme pár plátků slaniny. Okurky, kapii i cibuli nakrájíme na kostičky a navršíme na každý plátek se slaninou. Maso zarolujeme a spojíme párátkem či jehlou na závitky.
Opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran, potom přilijeme vývar, přikryjeme pokličkou a zvolna dusíme asi půl hodiny (až je maso měkké). Poté závitky vyjmeme, ale uchováme v teple. Do vydušené šťávy vmícháme protlak, zaprášíme trochou hladké mouky a trochu provaříme. Nakonec přidáme trochu zakysané smetany.
Efektní je podávat závitky šikmo překrojené, aby byla vidět pěkná mozaika, kterou vytvoří barevná náplň. Závitky polijeme šťávou, vhodných příloh je nepřeberně. Tou nejjednodušší je třeba čerstvý chléb nebo klasická rýže.
Poznámka:
Náplň lze různým způsobem obměňovat, můžeme použít třeba proužky mrkve, čtvrtky vajíčka apod. Jde o jídlo mírně pracnější, umotat závitky vyžaduje alespoň minimální zručnost, ale nakonec se to sní, i když výsledný tvar není ideální.

Názory čtenárů

Ptáčky jedině se smetanou. Není to klasika, ale je to skutečná mňamka.
Janka dne 2.2.2009 19:04:29
Hospodyńka se spletla.Správně to má být:Śpanělský ptáček,klasika,( po antiklasicku).
tralala dne 30.1.2009 19:47:22
Tohle není klasický recept tam patří vejce a nedává se smetana!!!
KLASIKA dne 30.1.2009 07:06:24
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".