Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Pstruh plněný zeleninou
(vde)
recept číslo: 2398
pstruhpln.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 pstruzi
100 g mrkve (1 mrkev)
100 g celeru
40 g másla
25 g sušených hub
150 g anglické slaniny
snítka rozmarýnu
drcený kmín
mletý pepř
sůl
zelená petrželka

 

Postup

Nejdříve si připravíme zeleninovou náplň. Mrkev a celer očistíme a jemně nakrájíme nebo nastrouháme na hrubém okurkovém struhadle. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme zeleninu, houby, rozmarýn, trochu soli a pepře. Restujeme jen velmi krátce. Nakonec přidáme jemně nasekanou zelenou petrželku. Odstavíme ze zdroje tepla a necháme zchladnout.
Používáme-li zmrazené pstruhy, stačí na jejich přirozené rozmrazení v pokojové teplotě asi 3 hodiny. Potom je opláchneme, osušíme a zevnitř i vně osolíme a opepříme. Břišní dutinu naplníme zeleninovou směsí a boky pstruha oběma rukama sevřeme, zelenina se v břišní dutině přizpůsobí a lépe tam drží. Každou rybu obalíme dvěma až třemi plátky slaniny a položíme na plech vyložený papírem na pečení. Ryby ještě na povrchu pokmínujeme.
Vložíme do trouby rozehřáté na 180 až 200 st. C a pečeme cca 20 minut. Slanina by měla být krásně křupavá. Mezi tím se věnujeme přípravě přílohy – stačí klasické vařené brambory třeba posypané zelenou petrželkou. Můžeme použít i americké brambory, hranolky nebo méně tradiční bramborové špalíčky.
Poznámka: inspirace pro tento recept je z pořadu Kluci v akci.

Názory čtenárů

To vypadna nadherne,ryby mame moc radi,ale udelat to nemuzu,protoze zelenina a atd prý to kazi rikaji moji stravnici.Jinak davam za jedna.
Milada dne 30.1.2009 07:04:20
Jé, u některých velkých fotografií je nyní i více obrázků, například tady u pstruha. A můžete jimi listovat. Je to dobrý nápad, jen by tam mohl být i text.
Iva dne 29.1.2009 11:56:25
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".