Vepřovou panenku opláchneme, osušíme a ostrým nožem podélně rozřízneme, aby se dala plnit. Maso lehce potřeme solí, uvnitř potřeme dijonskou hořčicí. Lovecký salám nakrájíme na tenké plátky, pórek jemně nakrájíme a ementál nastrouháme na hrubém okurkovém struhadle. Polovinu nastrouhaného sýra dáme stranou. Nakrájeným loveckým salámem, pórkem a polovinou sýra naplníme vepřovou panenku. Posypeme kořením 4 pepřů. Vložíme ji do pekáče, jehož dno jsme vytřeli olejem a pečeme v troubě.
Podle potřeby podléváme vypečenou šťávou. Ke konci pečení posypeme zbytkem sýra a dopečeme odkryté, aby se vytvořila zlatá sýrová kůrka.
Minutkovou drůbeží šťávu rozmícháme asi ve 350 ml studené vody a zahříváme. Když se začne vařit, přiléváme za stálého míchání smetanu. Znovu přivedeme do varu a vaříme asi 1 minutu. Odstavíme ze zdroje tepla a vmícháme lžíci zeleného pepře.
Podáváme s hranolky či jinou bramborovou přílohou.