Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Pepřová vepřová panenka
(vde)
recept číslo: 2383
panen4p.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 větší vepřová panenka
150 g loveckého salámu
150 g ementálu
kousek pórku
dijonská hořčice
sůl
koření 4 pepřů
olej
drůbeží šťáva (Knorr)
1 kelímek smetany ke šlehání
zelený pepř ve slaném nálevu
 

Postup

Vepřovou panenku opláchneme, osušíme a ostrým nožem podélně rozřízneme, aby se dala plnit. Maso lehce potřeme solí, uvnitř potřeme dijonskou hořčicí. Lovecký salám nakrájíme na tenké plátky, pórek jemně nakrájíme a ementál nastrouháme na hrubém okurkovém struhadle. Polovinu nastrouhaného sýra dáme stranou. Nakrájeným loveckým salámem, pórkem a polovinou sýra naplníme vepřovou panenku. Posypeme kořením 4 pepřů. Vložíme ji do pekáče, jehož dno jsme vytřeli olejem a pečeme v troubě.
Podle potřeby podléváme vypečenou šťávou. Ke konci pečení posypeme zbytkem sýra a dopečeme odkryté, aby se vytvořila zlatá sýrová kůrka.
Minutkovou drůbeží šťávu rozmícháme asi ve 350 ml studené vody a zahříváme. Když se začne vařit, přiléváme za stálého míchání smetanu. Znovu přivedeme do varu a vaříme asi 1 minutu. Odstavíme ze zdroje tepla a vmícháme lžíci zeleného pepře.
Podáváme s hranolky či jinou bramborovou přílohou.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".