Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Tři saláty z červené čekanky
(vde)
recept číslo: 2362
cecesal.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 červená čekanka
100 g hroznového vína
3 cm pórku
1 malá cibule (červená)
1 lžíce medu
2 lžíce balzamikového octa
2 lžíce olivového oleje
špetka soli
špetka pepře
 

Postup

Čekanku rozkrojíme na čtvrtiny a odstraníme košťál. Listy nakrájíme nebo natrháme. Kuličky hroznového vína rozpůlíme a odstraníme jadérka. Bílou část pórku jemně nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Vše promícháme.
1. varianta - s medovou zálivkou:
Zvlášť připravíme zálivku ušleháním tekutého medu, oleje, balzamikového octa, soli a pepře. Nalijeme na salát, promícháme a necháme chvíli odležet v chladnu.

2. varianta - s medovou zálivkou, sýrem a ořechy
K nakrájené zelenině přidáme proužky kvalitního sýra a asi lžíci hrubě nasekaných vlašských ořechů.

3. varianta - se zakysanou smetanou, sýrem a ořechy
Připravíme si základní salát, přidáme na proužky nakrájený sýr a promícháme.
Povrch salátu ozdobíme zakysanou smetanou a posypeme nasekanými ořechy.

Poznámka:
Červená čekanka není v našich obchodech úplně běžná, ale dnes se mi ji podařilo objevit v Tescu. Cena za kg je 59 kč, na salát stačí jen 300 g čekanky.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".