Nejdříve necháme ve vlahém mléce s trochou cukru vzejít rozdrobené kvasnice. Máslo utřeme v misce, potom do něj přidáme dvě celá vejce a trochu mouky. Jakmile kvasnice vzejdou, přidáme je do těsta, přisypeme zbývající mouka a citronovou kůru a vypracujeme těsto. To ihned vyvalujeme na pomoučeném válu. Krájíme jej na malé čtverčky, na každý čtvereček dáme trochu náplně (povidla, tvaroh nebo mák), rozinku a rohy koláčku pevně spojíme k sobě. Malé koláčky klademe blízko vedle sebe na vymaštěný plech. Nechámeje asi 10 minut kynout, potom je mašlovačkou pomažeme rozpuštěným máslem a dáme péct do trouby. Jakmile začnou růžovět, vyndáme plech s koláčky z trouby a ještě horké koláče na plechu potřeme opět s pomocí mašlovačky rumem. Zchladlé obalujeme v moučkovém cukru. Připravené náplně se do malých koláčků dobře plní pomocí igelitového sáčku s odstřiženým rohem.
Praktické upozornění: Doporučuji si nejdříve vyzkoušet pečení svatebních koláčků "nanečisto" - pouze z jedné dávky a třeba týden předem. Potom se vám podaří dobře odhadnout množství koláčů, které budete potřebovat a jistě si i lépe zorganizujete celou práci. Ostatně lépe se tyto koláčky pečou minimálně ve dvou, protože poměrně rychle kynou a jsou i rychle upečené.
?