Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Lečo mé tchýně
(vde)
recept číslo: 2333
cerleco.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

800 g paprik
800 g rajčat
1 pálivá paprika (nebo kozí roh či feferonka)
300 g cibule
200 g uzeniny
3 lžíce olej
sůl
1 vejce
 

Postup

Musím se přiznat, že lečo a halušky mě naučila opravdu vařit až moje tchýně. Pocházela ze Slovenka a tyto pokrmy mému muži scházely v jídelníčku. Lečo mé tchýně je klasické letní lečo, kdy je dostatek cenově přístupných rajčat a paprik.
Na lečo potřebujeme dobrý a dost velký hrnec. Od té doby, co používám tefalový, vaří se lečo skoro samo. Jen je třeba očistit, oloupat a nakrájet všechnu zeleninu. Začínám cibulí, abych to měla za sebou. Cibuli stačí nakrájet na hrubo a orestovat na oleji. Potom přidáme papriky nakrájené na proužky a feferonku, trochu promícháme a necháme prakticky dusit pod pokličkou až částečně (ale ne úplně) změknou. Mezitím si nakrájíme rajčata – stačí opět na hrubo a přidáme je k paprikám a cibuli. Osolíme (dost), promícháme, přikryjeme pokličkou a dusíme. Občas lehce promícháme.
Zatím si nakrájíme na větší kostky uzeninu (špekáčky, točený salám apod.). Jakmile se začíná vytvářet z rajčat šťáva, přidáme uzeninu, prohřejeme a nakonec přidáme do horké zeleninové směsi celé vajíčko. Rozmícháme a odstavíme ze zdroje tepla.
Podáváme s čerstvým chlebem.

Názory čtenárů

Recept je přesně, jak má být. Snad ještě: dost důležitý je výběr uzeniny (aby měla nějakou chuť). Kabanos nebo dobré špekáčky, rozhodně ne kuřecí točený nebo něco podobného, pak raději klobásu. A já nedávám ani jedno vejce. Chuť to neovlivní a lečo vypadá mnohem lépe. Takhle je to pro mě "Lečo mé maminky".
Helena dne 14.10.2008 13:50:29
Dobrý dem Já dělám lečo stejné,ale ještě na orestovanou cibuli dávám mletou papriku jako na guláš.Jen trochu,pro barvu.Lečo je pak krásně červené.Vyzkoušejte...Hanka
Hanka dne 13.10.2008 21:23:16
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".