Kotlety vykostíme, na krajích několikrát nařízneme. V misce smícháme olivový olej, lístky ze saturejky a lžičku balzámového octa. Do této směsi kotlety naložíme tak, aby se každá kotleta směsí obalila, misku zakryjeme a necháme několik hodin v chladnu marinovat.
Olej z marinády nalijeme na pánev, rozpálíme a kotlety na něm rychle opečeme po obou stranách. Předáme do pekáčku či zapékací misky, posolíme a posypeme kořenící směsí koriandr a limetka. Přidáme zbylý olej z pánve. Rajčata nakrájíme na plátky a poklademe na kotlety. Zapékací misku přikryjeme, vložíme do trouby a zapékáme, až je maso měkké. Není třeba podlévat, stačí obvykle šťáva z rajčat.
Ke konci odkryjeme. Kdo má rád pikantnější chuť, může rajčata posypat rozdrobenou Nivou - ale radši jen symbolicky.
Podáváme s bramborovou kaší.