Zeleninu volíme podle sezóny a okamžité dostupnosti - méně druhů znamená lepší chuť. Např. papriky, rajčata, okurky, asi 2 jablka, mrkev, ředkvičky, květák a vždy pórek. Nakrájíme ji na malé kousky. Dle návodu na obalu uvaříme těstoviny - necháme je však spíše kratší dobu, než doporučuje výrobce, protože na salát je nutné těstoviny nerozvařit. Opražíme si na trošce oleje na pánvi semínka (slunečnicová, sezamová apod.) Smícháme suroviny na dresink - rozmačkaný česnek, dost hořčice, sůl, olej nebo majonézu. Uvařené kuřecí maso nakrájíme také na kostičky.
Dresing nalijeme na nakrájené kuřecí maso a přidáme zeleninu. Zlehka vmícháme i uvařené těstoviny (neměly by se rozlámat) a posypeme strouhanými semínky.
Poznámka: vhodné jako lehká a docela dietní večeře