Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kadeřavá játra
(vde)
recept číslo: 2299
kaderja.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

300 g drůbežích jater
3 ks mladé mrkve
8 listů kadeřávku
olej
sůl
mletý pepř
zakysaná smetana
pórek
 

Postup

Mrkev očistíme a nakrájíme na tenké hranolky. Listy kadeřávků dobře opláchneme, vyřízneme z nich řapíky a nakrájíme je na širší proužky. Potom je spaříme horkou vodou.Očištěný pórek nakrájíme na kolečka. Játra očistíme, opláchneme a případně pokrájíme (měly by zůstat větší kousky). Na pánvi rozpálíme trochu oleje a nejdříve na něm opečeme hranolky z mrkve. Potom přidáme na pánev játra a necháme je zatáhnout - změní barvu. nakonec přidáme spařené proužky kadeřávku a pórek. Osolíme, opepříme, promícháme a chvíli společně opékáme.
Před podáváním ozdobíme každou porci lžící zakysané smetany. Přílohu zvolíme dle chuti - rýži, brambory, chléb.

Názory čtenárů

Výborný recept, moc nám chutnalo. Jen jsem zapomněla koupit kysanou smetanu, tak jsem místo ní dala svoji oblíbenou majonézu.
Petra dne 22.6.2010 20:34:50
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".