Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Zeleninový salát s křenovou zálivkou*
(vde)
recept číslo: 229
cerzels.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

2 mrkve
250 g červeného zelí
250 g celeru
1 lžíce strouhaného křenu
2 jablka
2 lžíce citronové šťávy
sůl
mletý pepř
100 ml smetany ke šlehání
cukr
 

Postup

Očištěnou a omytou mrkev a celer a také omytá jablka nahrubo nastrouháme a zakapeme citronovou šťávou. Zelí nakrouháme (nakrájíme na proužky), předvaříme 3 minuty v osolené vařící vodě a dáme okapat. Smetanu zpola ušleháme, vmícháme do ní špetku cukru, citronovou šťávu, strouhaný křen a okořeníme ji mletým pepřem. Zelí s ostatní zeleninou spolu smícháme a přelijeme vychlazenou zálivkou.
Poznámky:
Místo smetany ke šlehání lze také použít bílý jogurt.

?

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".