Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Pangasius zapečený
(vde)
recept číslo: 2288
pangaza.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Pangasius - filety
Koření na ryby (Tesco)
sůl
olej
strouhanka
 

Postup

Rybí filety z pangasia necháme rozmrazit, případně odstraníme přebytečnou vodu ubrouskem. Po obou stranách se posolíme a hustě posypeme kořením na ryby. Prudce opečeme na pánvi na malém množství oleje a přeložíme do mělké zapékací misky, jejíž dno jsme vysypali strouhanou houskou. Na každý filet dáme tenký plátek másla. Vložíme do trouby, nepřikrýváme a krátce zapečeme, až strouhanka pod rybou zezlátne.
Podáváme s bramborem a čerstvou zeleninou.
Poznámka:
Tyto zmražené ryby kupuji v Tescu - jedno balení obsahuje 3 filety, stojí kolem 70 Kč a udělá se z toho oběd tak pro 3 osoby.

Názory čtenárů

Jak tady čtu ty moudra některých zelených teroristů, tak se musím smát. Že má tato ryba prázdné kalorie a žádný tuk? Vždyť to je to, po čem většina lidí touží a nejvíce zelení. Že se chová na farmách a živí kde čím? Jak se chová vepřové, kuřecí a hovězí? Já hlupák myslel, že na farmách a oni je zatím asi loví v džungli. Opravdu tam používají nějaké karcinogenní látky? Jak to, že občané ČR jsou rekordmani v rakovině? Jak to, že se nejdéle dožívají japonci, kteří cpou ryby naplněné rtuti, a vůbec vše od atomových bomb? To je jak s tou drahou mořskou soli ze špinavého Středozemního moře a levnou,kamennou soli z čistých, pravěkých moří. Lidská hloupost, zvláště zelených teroristů, nezná hranic.
Hans dne 14.10.2010 12:13:27
v dietce baštím docela často pangase a jako jeden z mála se nemusí ani kořenit a chutná skvěle.To že nemá jód, neznamená, že si jej nemůžu dodat jodovanou solí.Tuk z této paryby je mnohem zdravější , než živočišný z prasete.Takže pro každého na zváženou.
MarekT33 dne 20.4.2010 18:14:51
Dobrý den. Pokud kdokoli z Vás chce mraženého pangasia bez zbytečné vody, hledejte, prosím, na etiketě v názvu NEGLAZOVANÝ. Zaručuji Vám rybičku bez zmrzlé vody, která může váhu zkreslit až o 30% (někdy i víc). Dobrou chuť!
Anna dne 6.4.2010 15:19:18
Ještě dodám,aby jsem nepsal jen negativa že neznám složení toho masa,chuťově je dobré.Prodejci ho rádi prodávají protože prodávají laicky řečeno hodně zmrazené vody.
Míra dne 18.1.2010 15:23:38
Také jsme tuto rybu koupili,velikost porcí vypadala normálně.Jaké však bylo překvapení,když rybu dáte na pánvičku a zmenší se vám tak minimálně o třetinu,protože tohle maso obsahuje mnoho vody.Takže nesouhlas,na 3 porce jednou takové množství pokud to nemáte jen pro chuť.
Míra dne 18.1.2010 15:19:39
Dobré ano,ale ne moc často!
trubec dne 23.11.2009 01:24:51
DOBROU CHUŤ Máte rádi ryby.............? Pangasius je chuťově celkem dobrá ryba, jen je potřeba brát na zřetel v jakých podmínkách chov probíhá jako každá sumcovitá ryba trpí tzv. kožovcem, kožním parazitem, který způsobuje v prvním roce velké ztráty, proto se v odchovném prostředí přistupuje ke koupelím v malachitové zeleni, která je silně karcinogení.Do některých evropských zemí je zákaz dovozu z těchto chovů, tak se to řeší přes třetí země. Každý by měl toto riziko zvážit. Pangasius je sladkovodní ryba a chová se v deltě Mekongu,což znamená: 1) Má méně jodu, protože je sladkovodní 2) Mekong stahuje všechnu špínu z Thajska ,Vietnamu a Laosu. To je přesně ta řeka, která sbírá všechny humusy, které do ni Amíci naházeli ve válce s Vietnamem a do které taky tečou špíny z továren co jich jenom ve Vietnamu je. 3) Nikdy není čerstvý, vždy jenom dovezený přes půl > planety. NEBRAT !!! Ve všech článcích, > se tato ryba velmi oslavuje - jak nemá kosti, jak je strašně zdravá, jak > je mořská. Není to pravda. Pěstuje se ve sladkých vodách, okolo > Mekongu, v teplé vodě hodně rychle dorůstá do "jateční velikosti" - rybka > to je nevídaně žravá, ovšem čím je krmena je vietnamským tajemstvím. Opravdu není cítit po rybách - není, protože je plná vody (některé super levné filety v našich obchodech mají až 50 a víc % vody). Laboratorně jsou výsledky výživových hodnot také nevalné - ryba v sobě nemá vůbec nic, totálně prázdné kalorie. A vrchol všeho je, když se někde prodává jako čerstvá fileta (ta vlastně u nás neexistuje), je to vyrobeno rozmražením - čerstvý Paegas se sem vůbec nedodává. A poslední věc - už jste viděli kvalitu za takový mrzký peníz když je z Vietnamu je cesta dlouhá? A proto vezměte rozum do hrsti a kupte si na vánoce raději našeho kapra. Dobrou chuť.
martin dne 23.11.2009 00:36:52
České ryby používám také ale pangas u nás prozatím vítězí. Děti jsou ještě moc malé na kosti.
rozmarynka dne 4.8.2009 13:35:38
No vážení, ryba skvělá a pro ty co jí haní, tak pořád lepší takováto ryba, než živočišnej tuk z prasátka.
Mirek dne 18.5.2009 00:18:39
Ano, tahle ryba se stala rychle oblibenou i u nas v rodine - nema kosti a je dosti syta. Ale neni nad kapra nebo treba pstruha. Lidi, co jsem zjistila je to, ze pangasius nema dostatek vapniku a take nema jod! Sice je chutny, ale zdravotne na tom pak nebudete moc dobre (napr. se stitnou zlazou).
Vesna006 dne 12.5.2009 12:20:45
tak teda ted sem dojedla, ještě sem to navíc pokapala citrónem k tomu koření a teda to sem si pošmákla:-P
wendoolka dne 10.4.2009 12:16:59
jooooooo, to takový kapr na česneku se slaninkou.....nebo jakákolivěk rybka z našich vod, vhodně připravená...to je teprve to pravé ořechové!!!
Mel dne 3.4.2009 10:16:51
Ano, souhlasím s Vojtěchem. Ať žijou místní, čerstvé suroviny.
Petr dne 29.3.2009 11:05:03
Jednoduché a hlavně výborné!
Renata dne 12.3.2009 12:18:29
Nemá to chybu. My máme ryby moc rádi. Od té doby, co jsme objevili pangasius už jiné nejíme.
ticháčci dne 7.3.2009 19:50:47
Pangasius pochazi z farmoveho chovu ve Vietnamu. Zjistete si prosim sami jak takovy chov vypada a zamyslete se nad tim, zda chcete kupovat rybu, naprosto vytrzenou ze sveho prirozeneho prostredi, krmenou hormony a vitaminy, jako prasata. Nakonec ta ryba navic musi byt prepravena z Asie az sem. V Cechach mame vlastni sladkovodni ryby. To, ze je neco levne jeste neznamena, ze je to dobre nebo ze si to clovek ma koupit. Sudte sami, ale zjistete si, co jite.
Vojtech dne 6.3.2009 14:38:41
tak to je super,nemá to chybu
jukatan dne 3.3.2009 11:17:10
Nema to chybu moc jsem si posmakl Coudak
dne 31.1.2009 20:39:13
Velice dobré a rychlé.
Jarča. dne 16.7.2008 10:36:08
sem se fajne pozral,bylo to na hruzu dobre
jozin dne 13.7.2008 16:28:06
Vyzera to vyborne,urcite to vyskusam.
Osma dne 1.7.2008 19:50:29
Jednoduché a moc dobré.
Lenka dne 17.6.2008 19:57:16
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".