Jáhly spaříme horkou vodou a poté důkladně propláchneme – je třeba je zbavit nahořklé chuti. Poté je opečeme na oleji, zalijeme horkou vodou a dáme stranou. Sušené houby zalijeme horkou vodou a necháme nabobtnat.
Očištěnou a hrubě nastrouhanou zeleninu uvaříme ve vodě do měkka, poté přidáme uvařené jáhly a spařené sušené houby. Osolíme a společně ještě chvíli povaříme. Ozdobíme zelenou natí.
Poznámky: I když v původním receptu se jáhly opékají na oleji, nějak jsem se zamyslela a uvařila je ve vodě. Zcedila a pak přidala do zeleninové polévky. Je třeba počítat s tím, že dost zvětší svůj objem, takže do polévky pro 4 osoby stačí asi 4 lžíce jáhel, i tak je docela hustá. Pokud máte čerstvý libeček, přidejte jej. Do této polévky se velmi hodí.