Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Maso s pivní omáčkou
(vde)
recept číslo: 2269
pioma.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kg masa (telecí, vepřové, krůtí)
3 cibule
0,5 l světlého piva
libeček
sůl
sladká mletá paprika
olej
máslo
hladká mouka
200 ml sladké smetany
100 g šunky
2-3 vejce uvařená natvrdo
2-3 kyselé okurky
 

Postup

Maso opláchneme, nakrájíme na kostky jako na guláš. Můžeme použít vepřovou kýtu, krůtí (prsa nebo krůtí na guláš) nebo telecí přední. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Na dvou lžících oleje orestujeme nakrájenou cibuli do zlatova, přidáme maso a opečeme po všech stranách a osolíme. Potom přilijeme asi polovinu piva, promícháme a přikryjeme pokličkou. Dusíme do měkka. Občas kontrolujeme a promícháme, aby se nepřichytilo. Je-li třeba podlijeme. Když je maso měkké, necháme vydusit až na šťávu, zaprášíme hladkou moukou a chvíli mícháme. Potom přilijeme zbylé pivo, libeček (čerstvý nebo sušený) a počkáme, až se znovu začne vařit.
Odstavíme ze zdroje tepla. Přidáme smetanu, nasekaná natvrdo uvařená vejce, nakrájené okurky a šunku. Nakonec rozpustíme na pánvi máslo, do něj přidáme lžíci sladké mleté papriky, společně promícháme a máslo s paprikou vlijeme do omáčky. Omáčku lehce promícháme a podáváme.
Vhodnou přílohou je pečivo nebo těstoviny (vybereme např. vřeténka).

Názory čtenárů

Takto dělám guláš z kližky.
janatka dne 26.5.2008 11:56:41
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".