Tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny, postupně vmícháváme jednotlivé žloutky. Do mouky zamícháme prášek do pečiva, nastrouhané ořechy, citrónovou kůru a tuto směs postupně na střídačku s vlahým mlékem přidáváme. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme do bábovkové formy, kterou jsme předem vytřeli tukem a vysypali hrubou moukou. Vložíme do trouby vyhřáté asi na 170 stupňů C a pomalu pečeme asi 40 minut. Doba pečení opět záleží na druhu a výkonu trouby i na tvaru bábovkové formy. Když je bábovka upečená, začne se "odlepovat" od okrajů formy. Pro jistotu odzkoušíme stav bábovky zapíchnutím špejle - pokud je po vytažení suchá, bábovka je hotová. Otočíme ji na drátěnou mřížku, pokud se nevyklopí, dáme přes formu morkou utěrku a vyčkáme.
Po vychladnutí můžeme bábovku pocukrovat, při servírování ji můžeme doplnit kopečkem šlehačky a čerstvým sezónním ovocem.