Zelenou petrželku pečlivě omyjeme, osušíme a jemně nasekáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rozehřejeme máslo s petrželkou na něm osmahneme a podusíme, až cibule zesklovatí. Ovčí sýr si pokrájíme na kostičky - počítáme s tím, že se budou vkládat do masových kuliček, takže nemohou být příliš velké. Rohlíky namočíme ve vodě, vymačkáme a rozdrobíme nebo rozmačkáme vidličkou. Uhněteme v míse společně s masem, cibulí, petrželkou a vejci, osolíme, opepříme a vmícháme i sladkou papriku. Masová hmota by měla být dobře prohnětená, zpracovaná. Mokrýma rukama potom tvoříme z ochuceného masa kuličky, do jejichž středu vtiskneme kostičky ovčího sýra. Kuličky obalíme ve strouhance a smažíme nejlépe ve fritovacím hrnci. Listy salátu opereme, osušíme, vyložíme jimi mísu a pokapeme několika kapkami citronové šťávy. Klademe na ně ještě teplé masové kuličky a hned podáváme.
?