Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Tuňákový salát s cizrnou
(vde)
recept číslo: 2241
tucizrn.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 konzerva sterilované cizrny
1 konzerva tuňáka (kousky)
rajčata (i cherry)
ředkvičky
červená cibule
různé druhy listových salátů
citrón
sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej
čerstvá bazalka
 

Postup

V misce smícháme dvě lžíce olivového oleje, dvě lžíce citrónové šťávy, sůl a čerstvě mletý pepř. Přidáme nakrájená rajčata, cizrnu, pokrájené ředkvičky a červenou cibuli a samozřejmě kousky tuňáka. Promícháme a uložíme na chvíli do ledničky.
Zatím si omyjeme listové saláty, necháme je okapat a listy rozložíme na dno talířů nebo salátových misek. Na to navršíme vychlazenou směs a vše posypeme nasekanou čerstvou bazalkou.
Podáváme s pečivem.
Poznámky:
Máte chuť na dobrý salát v předjaří a chybí vám některá ze surovin? Nezoufejte a nahrazujte. Čerstvou bazalku můžete nahradit mraženou, směs listových salátů třeba natrhanými kousky ledového salátu. Červenou cibuli nahradíte bílou. Jen ty dvě konzervy ničím nenahrazujte. Sterilovanou cizrnu koupíte v každém větším obchodě, stačí trochu hledat....

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".