V misce smícháme dvě lžíce olivového oleje, dvě lžíce citrónové šťávy, sůl a čerstvě mletý pepř. Přidáme nakrájená rajčata, cizrnu, pokrájené ředkvičky a červenou cibuli a samozřejmě kousky tuňáka. Promícháme a uložíme na chvíli do ledničky.
Zatím si omyjeme listové saláty, necháme je okapat a listy rozložíme na dno talířů nebo salátových misek. Na to navršíme vychlazenou směs a vše posypeme nasekanou čerstvou bazalkou.
Podáváme s pečivem.
Poznámky:
Máte chuť na dobrý salát v předjaří a chybí vám některá ze surovin? Nezoufejte a nahrazujte. Čerstvou bazalku můžete nahradit mraženou, směs listových salátů třeba natrhanými kousky ledového salátu. Červenou cibuli nahradíte bílou. Jen ty dvě konzervy ničím nenahrazujte. Sterilovanou cizrnu koupíte v každém větším obchodě, stačí trochu hledat....