Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Řezy s jablky a rybízem
(vde)
recept číslo: 2227
jadore.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Těsto:
4 vejce
160 g cukru krupice
300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
100 ml oleje
100 ml vody
1 lžíce rumu
1 lžíce citronové šťávy

Poleva:
750 g jablek
400 g cukru
600 ml vody
2 lžíce citrónové šťávy
2 vanilkové pudinky
2 lžičky skořice
1 lžička sušené citrónové kůry
2 hřebíčky
200 g rybízu
 

Postup

Nejdříve si jako podklad připravíme a upečeme jemné piškotové těsto (je z moučníku Bublanina s tvarohovou krustou). Plech si vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Do nádoby šlehače si připravíme 4 žloutky, krupicový a vanilkový cukr a olej a tyto suroviny našleháme. Potom přilijeme vlažnou vodu, rum, citronovou šťávu a znovu zamícháme. Vznikne poměrně řídká směs. Do odvážené mouky si rozmícháme prášek do pečiva, z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutkovou směs postupně smícháváme s moukou a sněhem z bílků. Takto ipravenou hmotu rozetřeme na plech a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Necháme vychladnout.
Z jablek odstraníme jádřince, ale ponecháme slupky a nastrouháme je na hrubém okurkovém struhadle. Pokapeme citrónovou šťávou, přidáme cukr, 400 ml vody, skořici, čestvě roztlučné hřebíčky, citrónovou kůru (čerstvou nebo sušenou), promícháme a zahříváme. Necháme podusit asi 10 minut.
Ve zbývajících 200 ml rozmícháme oba pudinkové prášky, vlijeme do jablečné směsi a za stálého míchání ještě vaříme asi 2 minuty. Docela rychle to tuhne, takže hmotu musíme rozetřít na piškot. Povrch posypeme rybízem (čerstvým nebo mraženým), můžeme ho mírně dlaní zatlačit do polevy.
Dáme vychladit a ztuhnout.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".