Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Pudinkové řezy
(vde)
recept číslo: 222
pudinkrez.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g polohrubé mouky
1 balíček sušených kvasnic
75 g cukru
1 vanilinový cukr
špetka soli
75 g rozpuštěného másla
1 vejce
250 g vlažného mléka

Náplň:
1 balíček vanilkového pudinku
80 g cukru
500 m1 mléka
1 lžíce rumu
(100 g muesli)

Poleva:
100 g čokolády na vaření
75 g ztuženého tuku

 

Postup

Přísady na těsto hněteme v kuchyňském robotu nebo elektrickým hnětačem až zpracujeme vláčné těsto, které se nelepí. Samozřejme lze vymíchat i ručeně vařečkou jako kterékoliv jiné kynuté těsto. Přikryjeme jej utěrkou a necháme kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem (trvá to asi hodinu). Mezitím si uvaříme pudink - pudinkový prášek, cukr a studené mléko ohříváme za stálého míchání, až hmota začne houstnout a bublat. V tomto okamžiku přidáme lžíci rumu a zamícháme. Potom odstavíme a necháme vychladnout. Vykynuté těsto důkladně prohněteme, asi 2/3 vyválíme na vymaštěný a moukou vysypaný pečící plech, přičemž na kraji vytvoříme úzký zvednutý okolek. Na těsto nasypeme rovnoměrně muesli - nemusí být, ale jednak vstřebává trochu vlhkost pudinku, jednak přidá trochu jinou chuť. Těsto potřeme rovnoměrně pudinkem, Zbytek těsta vyválíme do velikosti použitého plechu, přenášíme na plech přeložené na polovinu, aby se neroztrhlo a rozložíme na pudinkovou náplň. Okraje spodního a vrchního plátu stlačíme, aby pudink nevytékal. Necháme ještě asi deset minut kynout pod utěrkou.Troubu předehřejeme na 200 stupňů - při této teplotě pečeme asi 20 minut. Jakmile na povrchu začne zlátnout vyndáme jej z trouby a necháme vychladnout. Čokoládu a tuk na polevu roztavíme ve vodní lázni, polevou potřeme vychladlý moučník. Krájíme na kostky.
Poznámky:
Čokoládu lze samozřejmě nahradit koupenou čokoládovou polevou - příprava se nám tak trochu zrychlí. Pudink nemusí být nutně vanilkový, lze použít například malinový a doplnit jet pro ozdobu trochou rybízu naloženého ala brusinky. Fantazii se zde meze samozřejmě nekladou.

?

Názory čtenárů

vipada to moc dobre za skousku to stoji
zuzka dne 8.2.2010 22:05:27
Tuhle buchtu už dělám dlouho,je opravdu výborná.jen dělám tenoučké těsto dolu i navrch a puding z dvojité dávky.Ze zbylého těsta třeba koláčky,,,je to lepší,,,je opravdu vynikající...vždy vyměním ovoce do pudingu nebo do čoko pudingu dám kousky čoko a je to paráda...
Ivana dne 13.9.2006
Ještě jsem takobou kombinaci kynutého těsta a pudinku nzkoušela, tak mám co doháět.
majdalenka,9.8.05.13.11 dne 9.8.2005
Ta buchta je výborná a můžu jen vřele doporučit.Je nádherně vláčná a vydrží čerstvá až 3 dny.Navíc, když odečtu dobu kynutí těsta, tak je příprava velmi rychlá.Děkuji za tento recept.
pochvala dne 21.2.2005
U nás doma není pudink právě moc oblíbený. Ale buchta se mi zamlouvala, tak jsem místo podinku dala nastrouhaná jablka, kterých je letos moc. Spolu s musli a s oříšky to bylo také prima.
Marie dne 20.11.2000
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".