Plátky lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý položíme plátek paštiky a jednu okurku. Závitek zavineme, upevníme jehlami na závitky (nebo zavážeme pevnou nití) a obalíme v hladké mouce. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. V kastrolu na sádle osmahneme cibuli, vložíme závitky a po všech stranách opečeme. Poté mírně podlijeme (teplou vodou, vývarem), kastrol přikryjeme pokličkou a na mírném příkonu závitky dusíme do měkka. Podle potřeby podléváme a závitky obracíme, aby se nepřichytily.
Když je maso měkké, přidáme do šťávy na plátky nakrájené zbylé kyselé okurky a ještě krátce podusíme. Podáváme s rýží nebo s houskovým knedlíkem.
Poznámka:
Mírně upravená česká klasika, ale může vám přijít k chuti.