Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Losos s brusinkovou omáčkou
(vde)
recept číslo: 2182
losobrus.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 filety z lososa
1 malá sklenička brusinkového kompotu
sůl
olej
200 ml červeného vína
1 lžíce medu
špetka skořice
1 hřebíček
2 hrušky
citrón
 

Postup

Základem jsou samozřejmě filety z lososa, kupuji je zmražené, ale chlazené budou samozřejmě lepší. Nechám je rozmrazit, osuším papírovou utěrkou.
Vlastní příprava masa je jednoduchá, a tak se nejdříve věnujeme přípravě hrušek. Do kastrolku nalijeme červené víno, přidáme med, špetku skořice a jeden hřebíček. Uvedeme do varu. Hrušky rozkrojíme je na dílky (čtvrtiny), vykrojíme jádřince a vložíme do vařícího vína. Ztlumíme příkon tepla a necháme je chvíle ve víně podusit. Měly by změknout, ale pouze mírně, nesmí se rozpadat. Poté je z vína vyjmeme a udržujeme v teple. V části vína z pod hrušek rozmícháme brusinkový kompot (záleží na tom, jak je hustý) a za stálého míchání zahřejeme.
Na pánvi rozpálíme olej a lososí filety po obou stranách opečeme. Poté mírně osolíme, na talíři polijeme připravenou omáčkou, doplníme hruškami a plátkem citronu. Vhodnou přílohou jsou brambory.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".