Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kuřecí plátky v zelenině
(vde)
recept číslo: 2172
kudiet.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 ks kuřecích prsou
1 střední cuketa
1 mražená zelenina (hrášek, mrkev, květák)
asi 3 lžičky koření thai koriandr a limetka (Kotányi)
olej (olivový)
sůl
 

Postup

Kuřecí prsa v místě, kde jsou nejsilnějí, nakrojíme tak, aby vznikl rovnoměrně silný plátek. Potom je lehce naklepeme přes fólii, po obou stranách osolíme, posypeme kořením a malinko potřeme olejem. Takto připravené plátky masa naskládáme na sebe a necháme je v chladnu chvíli odležet.
Zatím se věnujeme přípravě přílohy (brambory, bramborová kaše, rýže, ale i těstoviny) a zeleniny. Na zeleninovou přílohu můžeme použít kombinaci čerstvé cukety a zbytek kvalitní směs mražené zeleniny nebo všechnu zeleninu čerstvou, pokud ji máme k dispozici. Cuketu omyjeme, neloupeme ani nevykrajujeme jádra, protože u mladé cukety je slupka měkká a dobře stravitelná, a nakrájíme na kostky nebo na silnější plátky. Na dvou lžících oleje cuketu orestujeme, když začíná zlátnout, přisypeme mraženou zeleninu. Společně dále restujeme, ke konci posypeme kořením a osolíme. Zelenina by měla zůstat křupavá. Pokud použijeme čerstvou zeleninu – například květák a brokolici, je možné ji před restováním mírně povařit.
Maso opečeme po obou stranách na oleji a podáváme zasypané zeleninou.
Poznámka:
Výsledná chuť tohoto jednoduchého jídla je ovlivněna zejména výše uvedeným kořením, které je použito jak na maso, tak i na konečnou úpravu zeleniny.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".