Nejdříve si dáme rozehřát máslo a necháme ho téměř zchladnout. Zatím si ušleháme celá vejce s cukrem do pěny. Postupně přidáme dvě lžíce horké vody a dále šleháme, až pěna hodně zhoustne. Přidáme mleté ořechy a prosátou hladkou mouku. Obojí vmícháme lehce do těsta. Nakonec přidáme vlažné rozpuštěné máslo a opět lehce zamícháme. Těsto nalijeme do dortové formy, kterou jsme vytřeli tukem a vysypali hrubou moukou. Vložíme do středně vyhřáté trouby (asi 200 stupňů C) a upečeme. Po vyjmutí z trouby necháme korpus vychladnout ve formě a teprve potom ho z formy vyjmeme a dlouhým ostrým nožem rozkrojíme na tři tenké kotouče.
Na krém si nejprve uvaříme hustý pudink – pudinkový prášek rozmícháme v mléce a za stálého míchání uvedeme do varu a vaříme asi minutu. Odstavíme a necháme zchladnout. Také si nezapomeneme vyjmout z ledničky máslo, odvážíme potřebné množství, nakrájíme na kousky a necháme při pokojové teplotě změknout. Vlahý pudink, mleté ořechy a moučkový cukr ušleháme a potom postupně přidáváme změklé máslo, až ušleháme jemný ořechový krém.
Jednu část korpusu potřeme krémem a posypeme několika lžícemi strouhaných ořechů. Přiklopíme další částí, kterou potřeme zavařeninou (hodí se meruňková). Na vrch dáme poslední část korpusu a zatížíme prkénkem. Dobré je nechat vše ztuhnout v chladnu.
Svislý okraj dortu potřeme tence krémem a obalíme zbývajícími ořechy. Potom krém rovnoměrně rozetřeme na vrchní stranu dortu, zbytek dáme do zdobicího sáčku a povrch dortu dozdobíme dle své fantazie (a zručnosti).