Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Ďábelská treska
(vde)
recept číslo: 2158
dabtres.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

8 filetů z tresky
sůl
mletý pepř
dijonská hořčice
zelená petrželka
strouhanka
100 g másla
2 zelené papriky
oregano
 

Postup

Rybí filety dobře osušíme, zvlášť pokud byly zmrazené, tak papírovým ubrouskem vymačkáme přebytečnou vodu. Po obou stranách je osolíme a opepříme, po jedné straně potřeme hořčicí. Zapékací misku vytřeme kouskem másla a rozpálíme si troubu.
Nasekanou zelenou petrželku smícháme se strouhankou a rybí filet do strouhanky vložíme stranou potřenou hořčicí. Vrchní stranu potřeme hořčicí také a ve strouhane obrátíme. Strouhanku rukou přitiskneme a obalený filet přeneseme do zapékací misky. Takto postupně obalíme všechny rybí plátky. Na každý rybí filet dáme tenký plátek másla a poprášíme oreganem. Z paprik odstraníme jádřince, nakrájíme je na proužky a rozprostřeme na ryby v misce. Vložíme (nezakryté) do trouby předehřáté na 200 stupňů C a pečeme, až začne strouhanka zlátnout (měla by být křupavá).
Jako příloha jsou vhodné brambory na všechny způsoby, ale také pečivo.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".