Rybí filety dobře osušíme, zvlášť pokud byly zmrazené, tak papírovým ubrouskem vymačkáme přebytečnou vodu. Po obou stranách je osolíme a opepříme, po jedné straně potřeme hořčicí. Zapékací misku vytřeme kouskem másla a rozpálíme si troubu.
Nasekanou zelenou petrželku smícháme se strouhankou a rybí filet do strouhanky vložíme stranou potřenou hořčicí. Vrchní stranu potřeme hořčicí také a ve strouhane obrátíme. Strouhanku rukou přitiskneme a obalený filet přeneseme do zapékací misky. Takto postupně obalíme všechny rybí plátky. Na každý rybí filet dáme tenký plátek másla a poprášíme oreganem. Z paprik odstraníme jádřince, nakrájíme je na proužky a rozprostřeme na ryby v misce. Vložíme (nezakryté) do trouby předehřáté na 200 stupňů C a pečeme, až začne strouhanka zlátnout (měla by být křupavá).
Jako příloha jsou vhodné brambory na všechny způsoby, ale také pečivo.