Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Králík na olivách II.
(vde)
recept číslo: 2136
kraloli.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 králík
1 konzerva nasekaných rajčat (500 g)
1 cibule
1 mrkev
1 menší celer
olej (olivový)
200 ml červeného vína
20 oliv
sůl
 

Postup

Králíka rozporcujeme, opláchneme, osušíme a osolíme. Očistíme si všechnu zeleninu a nakrájíme na kostičky. V kastrolu rozpálíme olej a nejdříve na něm orestujeme cibuli, mrkev a celer. Potom přidáme maso a opečeme po všech stranách. Zalijeme vínem a přidáme nasekaná rajčata z konzervy. Kastrol přiklopíme pokličkou a na mírném příkonu tepla dusíme králičí maso v zelenině. Občas promícháme, je-li třeba podlijeme. Když je maso téměř měkké, přidáme olivy.
Vhodné přílohy: těstoviny, rýže, brambory, pečivo...
Poznámka:
V létě lze nahradit konzervovaná rajčata čerstvými, dobře vyzrálými rajčaty, která před použitím spaříme a oloupeme.

Názory čtenárů

Vyborné
dne 10.8.2013 13:34:32
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".