Do sklenice vložíme lístky čerstvé máty, třtinový cukr, promícháme a lístky trochu rozdrtíme (dělám to lžičkou na med, nic lepšího mě nenapadlo). Máta začne nádherně vonět. Přidáme na kousky nakrájenou limetku i s kůrou a trochu ji také pomačkáme, aby pustila šťávu. Sklenici doplníme kostkami ledu (nebo hrubě drceným ledem) asi 1 cm pod okraj. Přilijeme panáka bílého rumu a vše doplníme Mattonkou. Ozdobíme brčkem a vychutnáme. Suroviny jsou uvedeny na 1 sklenici.
Poznámky:
Nejvíce mě inspirovaly k přípravě stránky www.cuketka.cz. Ale všechno se musí vyzkoušet ve vlastních (ne vždy ideálních podmínkách). A tak, i když to vypadá, že není co zkazit, nebylo to poprvé moc k pití. Časem se ale člověk vypracuje a máta v truhlíku za oknem dostává zabrat...