Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Krůtí guláš
(vde)
recept číslo: 2131
krutile.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kg krůtích prsou
1 kg cibule
2 stroužky česneku
2 feferonky
2 bílé papriky
300 ml vývaru
olej (sádlo)
sůl
mletý pepř
majoránka (čerstvá nebo sušená)
kmín
1 lžíce sladké mleté papriky
chléb (mouka, škrobová moučka) na zahuštění
 

Postup

Krůtí prsa opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Z paprik a feferonek odstraníme jádřince a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V kastrolu rozpálíme tuk a cibule na něm orestujeme. Jakmile zesklovatí, přidáme maso a také orestujeme. Když se „zatáhne“, přidáme sůl, mletou červenou papriku, mletý pepř, kmín, prolisovaný česnek a nakrájené feferonky. Promícháme a zalijeme vývarem. Poté zvolna dusíme pod pokličkou. Když je maso téměř měkké, přidáme nakrájenou čerstvou papriku a čerstvou majoránku (pokud přidáváme sušenou, dáváme ji hned s ostatním kořením). Štávu zahustíme buď nastrouhaným starším chlebem či lžičkou škrobové moučky rozmíchané ve troše studené vody, promícháme a ještě chvíli podusíme.
Jako příloha je vhodný čerstvý chléb, rýže, těstoviny.
Tipy:
Část masa nahradit větším množstvím papriky nebo kousky orestované cukety (obojí se přidává až na závěr tepelné přípravy, aby se nerozvařilo).
K zahuštění můžeme použít cuketu – tu nakrájíme na hranolky a přidáme k masu hned jakmile se „zatáhne“. Cuketa se během dušení prakticky rozpustí a vytvoří hustší šťávu, takže guláš není již nutné zahušťovat.
Připravujeme-li guláš pro děti, vynecháme feferonku. Naopak, chceme-li jej ostřejší, nakrájíme feferonky i se semeny.

Názory čtenárů

Je to zajmavé,ten typ nahradit maso paprikou je super. Určitě vyskouším.Dík H.P.
Ptačková H. dne 22.9.2009 09:29:21
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".