Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vegetariánská topinka
(vde)
recept číslo: 2128
vegetop.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 baklažán
2-3 krajíce chleba
olivový olej
sůl
česnek
čerstvá bazalka
citrónová šťáva
 

Postup

Marinované lilky na topinku je třeba připravit nejméně jeden den předem. Lilky nakrájíme na kolečka o tloušce asi 1 cm. Po obou stranách je osolíme a necháme je asi 30 minut odležet. Vytvoří se na nich kapičky tekutiny, které opláchneme, plátky lilku vysušíme po obou stranách papírovou utěrkou. Na pánvi rozpálíme olivový olej (lilek spotřebuje více oleje než maso) a lilky na něm po obou stranách opečeme do červena.
Směs na marinování připravíme smícháním citrónové šťávy, jemně nasekané bazalky, prolisovaného česneku, soli a olivového oleje. Do této marinády vložíme lilek, opatrně promícháme, aby se kolečka obalila marinádou a uložíme do chladna. Necháme marinovat nejméně jeden den.
Před podáváním si opečeme plátky chleba a na každý plátek dáme 2 až 3 kolečka marinovaného (a vychlazené) lilku.
Poznámka:
Množství nejsou přesněji specifikována, dost záleží na velikosti lilku (pokud máte na výběr, volte radši menší lilek než větší). Množství česneku a bazalky přizpůsobte své chuti. Už jsem vyzkoušela, v dnešním vedru (36 stupňů C) to bylo výborné. Dodatečně fotka, ale bez topinky. Taky dobré.

Názory čtenárů


dne 4.5.2010 08:06:10
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".