Kuře rozdělíme na čtvrtky, opláchneme, osušíme a osolíme. Do pekáče dáme na dno kousky másla, na to kuřecí porce, přikryjeme a pečeme v troubě do poloměkka. Asi po půl hodině pečení vyjmeme pekáč z trouby a pomocí mašlovačky potřeme porce kuřete vydatně sladkou thajskou omáčkou. Vrátíme do trouby a necháme dopéct. Ke konci pečení odkryjeme, aby se vytvořila křupavá kůrčička.
Jako příloha jsou vhodné brambory, ale stačí také bageta či čerstvý chléb. Nezapomeneme ani na čerstvou zeleninu. Ideální je hlávkový salát.
Poznámka:
Sladkou thajskou omáčku jsem koupila v Tescu (asi 36 Kč). Na toto kuře se spotřebuje pouze část, ale dá se využívat i jako kečup či hořčice. Tato příprava kuřete je velmi rychlá (odečteme-li dobu, kdy spočívá v troubě).