Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kuřecí řízky s třešňovou omáčkou
(vde)
recept číslo: 2122
kuvisom.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

4 ks kuřecích prsou
sůl
grilovací koření
olej
300 g hodně zralých třešní
1 lžička škrobové moučky
špetka skořice
citrónová šťáva
1 lžíce zakysané smetany
 

Postup

Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a podélně nařízneme tak, aby nebyla příliš vysoká. Přes fólii lehce naklepeme, posypeme grilovacím kořením, pokapeme olejem, naskládáme na sebe a necháme v chladnu chvíli odležet.
Zatím se věnujeme přípravě omáčky. Třešně musíme nejdříve odpeckovat. Potom je vložíme do kastrolku, podlijeme dvěma lžícemi vody a pod pokličkou pomalu dusíme do změknutí. Měkké třešně rozmixujeme, přichutíme špetkou skořice a citrónové šťávy. Znovu zahřejeme, přimícháme škrobobou moučku rozmíchanou v jedné lžíci vody a necháme velmi krátce přejít varem. Odstavíme ze zdroje tepla, ale přikryjeme pokličkou, aby omáčka nevychladla.
Připravené kuřecí řízky opečeme na oleji po obou stranách, na talíři polijeme ovocnou omáčkou a ozdobíme lžičkou zakysané smetany a případně spirálkami citrónové kůry.
Poznámka:
Obdobně můžeme připravit i omáčku z višní, i u nich je důležité, aby byly spíše přezrálé. Nejenže jdou dobře odstranit pecky, ale omáčka má také lepší a výraznější chuť.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".