Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a podélně nařízneme tak, aby nebyla příliš vysoká. Přes fólii lehce naklepeme, posypeme grilovacím kořením, pokapeme olejem, naskládáme na sebe a necháme v chladnu chvíli odležet.
Zatím se věnujeme přípravě omáčky. Třešně musíme nejdříve odpeckovat. Potom je vložíme do kastrolku, podlijeme dvěma lžícemi vody a pod pokličkou pomalu dusíme do změknutí. Měkké třešně rozmixujeme, přichutíme špetkou skořice a citrónové šťávy. Znovu zahřejeme, přimícháme škrobobou moučku rozmíchanou v jedné lžíci vody a necháme velmi krátce přejít varem. Odstavíme ze zdroje tepla, ale přikryjeme pokličkou, aby omáčka nevychladla.
Připravené kuřecí řízky opečeme na oleji po obou stranách, na talíři polijeme ovocnou omáčkou a ozdobíme lžičkou zakysané smetany a případně spirálkami citrónové kůry.
Poznámka:
Obdobně můžeme připravit i omáčku z višní, i u nich je důležité, aby byly spíše přezrálé. Nejenže jdou dobře odstranit pecky, ale omáčka má také lepší a výraznější chuť.