Nejdříve si připravíme asi litr vývaru (nebo horké vody). V hrnci rozpálíme olivový olej a v okamžiku, kdy začně výrazně vonět, přidáme hrubě nastrouhanou mrkev a petržel a orestujeme. Poté přisypeme mouku, promícháme a opět restujeme. Jakmile mouka začíná zlátnout, přilijeme vývar, osolíme a okořeníme. Necháme asi 10 minut povařit a přidáme těstoviny. Můžeme použít jakýkoliv druh těstovin – většiny zbytky od jiného vaření. Větší druhy těstovin - špagety či makarony nalámeme. Polévku ještě asi 5 minut povaříme a odstavíme. Máme-li čerstvou majoránku, přidáme několik snítek do téměř hotové polévky (zvýrazní to chuť sušené majoránky).
Poznámka:
Polévky můžeme různě obměňovat, například přidat jemně nakrájený pórek.