Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Květák s uzeným
(vde)
recept číslo: 2118
kvetsun.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 středně velký květák
200 g uzeného rolky (nebo šunka)
olej
sůl
ocet
mletý kmín
chilli koření
sterilovaný hrášek
 

Postup

Květák rozdělíme na malé růžičky, opláchneme a necháme okapat. Na velké pánvi nebo ještě lépe ve WOKu rozpálíme olej (asi 3 lžíce, záleží na množství květáku) a na oleji květák orestujeme. Hned na začátku ho posolíme, aby rychleji „zavadl“. Když má zlatavou barvu, přidáme asi lžíci mletého kmínu, půl lžičky chilli koření a případně ještě trochu přisolíme. Promícháme a podlijeme asi třemi lžícemi octa. Nakonec přidáme na hranolky nakrájené uzené maso a společně prohřejeme. Sterilovaný hráše vmícháme až nakonec, když už jídlo odstavíme ze zdroje tepla.
Podáváme třeba s brambory upečenými v troubě (viz na obrázku), nebo s bagetou. Vhodný je i okurkový salát.
Poznámka:
Je to rychlé a lehké letní jídlo, nenáročné na suroviny a je hotové za čtvrt hodiny. Vegetariáni mohou maso vynechat, potom je však vhodné květák výrazněji ochutit (buď více koření nebo třeba lžíci sojové omáčky). Množství jsou záměrně uváděna pouze přibližně, je to závislé na velikosti květáku. Jeden středně velký květák stačí pro čtyři osoby.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".