Protože je to jídlo rychlé a při jeho přípravě nelze otálet, je třeba si nejdříve připravíme všechny suroviny. Maso nakrájíme na nudličky, posypeme grilovacím kořením, pokapeme lžící oleje, promícháme a necháme v chladnu odležet. Cuketu omyjeme, podélně rozdělíme na čtvrtky a nakrájíme na plátky. Sýr si nastrouháme na hrubém struhadle.Omyjeme si listy salátu, oloupeme česnek, nakrájíme chleba.
Topinky můžeme upéct v troubě na plechu. Zatímco se pečou, rozpálíme na pánvi olej, orestujeme na něm nudličky vepřového masa, přidáme cuketu a opečeme. Přilijeme lečo, mírně osolíme a opepříme a přidáme asi 4 lžíce kečupu. Lehce promícháme a společně prohřejeme. Mezitím stihneme otočit topinky, jakmile jsou křupavé, vyjmeme je z trouby, potřeme česnekem a každou dáme na jeden talíř. Přidáme list salátu, na topinku navršíme masovou směs, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.
Poznámka:
Můžeme samozřejmě použít i kuřecí maso, případně přidat nasekanou čerstvou feferonku, pokud chceme mít ostřejší chuť.