Kuřecí prsa potřebujeme skutečně větší, aby se nám rolky či závitky dobře dělaly. Opláchneme je, osušíme a opatrně naklepeme přes mikrotenový sáček či potravinářskou folii. Před naklepáním je vhodné je v místě, kde je kuřecí prso vysoké, opatrně šikmo naříznout. Zvětší se tím plocha masa. Naklepané plátky masa po obou stranách osolíme a na straně, která přijde dovnitř, posypeme grilovacím kořením (nešetříme, asi ½ lžičky na plátek masa). Poklademe anglickou slaninou, položíme oloupaný banán a co nejpevněji zarolujeme. Svážeme nití či upevníme jehlami na závitky, vzhledem ke křehkému kuřecímu masu je ta nit lepší. Na rozpáleném oleji rolky rychle opečeme po všech stranách a přesuneme do zapékací misky. Na každou rolku položíme tenký plátek másla a posypeme lístky tymiánu. Vložíme do trouby a pečeme asi půl hodiny.
Před podáváním ostraníme nitě a rolky šikmo nakrájíme. Na fotografii je jako příloha rýže se zeleninou, ale dobrá by byla i bramborová kaše s trochou do zlatova usmažené cibulky. Porcí je 5 až 6, dá se jíst i studené, nakrájené na plátky a doplněné čerstvou zeleninou.