Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Piškotový srnčí hřbet
(vde)
recept číslo: 2093
bispis.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 vejce
100 g moučkového cukru
130 g polohrubé mouky
200 g směsi ořechů, mandlí a kandovaného ovoce
1 lžíce skořicového cukru
2 lžíce oleje
citrónová kůra
 

Postup

Nejdříve si připravíme směs ořechů a kandovaného ovoce. Můžeme použít třeba vlašské ořechy, oloupané a nesekané mandle, rozinky namočené v rumu, sušené meruńky či jiné sušené ovoce, které máme k dispozici. Samozřejmě se na řezu moučníku hezky vyjímají jasné barvy, zejména červená. Ovoce nakrájíme na zhruba stejně velké kousky, zasypeme lžící hrubé mouky a protřepeme. Kousky směsi se obalí moukou a v těstu při pečení neklesnou, ale zůstanou rovnoměrně rozložené. Dále si odvážíme mouku a promícháme se skořicovým cukrem.
Z bílku ušleháme tuhý sníh, žloutky ušleháme s cukrem a citrónovou kůrou. Ke žloutkové směsi postupně přidáme olej a mouku, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků a kousky ovoce a ořechů. Těsto nalijeme a urovnáme do formy na srnčí hřbet (či do formy na chlebíček). Vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů C a zvolna pečeme asi půl hodiny.
Hotový moučník vyklopíme na drátěnou podložku a necháme vychladnout. Krájíme na plátky. Protože je to moučník poměrně suchý, můžeme na talířku doplnit kopečkem šlehačky a kouskem čerstvého ovoce.

Názory čtenárů

vynikajici recepty
ŠEVČIKOVÁ JANA dne 24.11.2012 06:01:13
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".