Kuřecí maso nakrájíme na kostky a zalijeme marinádou, kterou si připravíme rozmícháním ½ hrnku šťávy z ananasového kompotu, ¼ hrnku sojové omáčky a jedné lžičky zázvoru. Maso necháme marinovat asi půl až jednu hodinu, potom marinádu odcedíme a maso necháme odkapat.
Zatím si připravíme všechnu zeleninu. Z paprik odstraníme jádřinec a nakrájíme na čtverečky. Cibuli oloupeme, rozdělíme na čtvrtky a nakrájíme na plátky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cuketu nakrájíme na kolečka.
Na pánvi rozpálíme olej a odkapané (je to důležité) maso na něm opečeme. Dáme stranou. Na výpeku orestujeme velmi krátce všechnu připravenou zeleninu, ananas a žampiony. Přidáme maso. Do zbylé marinády přidáme grilovací koření a lžíci solamylu, promícháme a nalijeme na maso. Promícháme a počkáme, až se trochu zahustí. Podáváme s rýží.
Poznámka:
Pro přípravu je vhodná velká (a vyšší pánev) nebo wok. Jde asi o 6 až 8 porcí. Chcete-li méně, uberte přiměřeně na surovinách.