Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřové plátky s růžičkovou kapustou
(vde)
recept číslo: 207
kapust.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g růžičkové kapusty
sůl
1 cibule
40 g másla
5 lžic masového vývaru
pepř
muškátový oříšek
1 červené jablko
500 g vepřových plátků z kýty
100 g eidamu

 

Postup

Očištěné kapustičky vložíme do osolené vroucí vody a povaříme asi 5 minut - pozor, bez pokličky! Kapustičky scedíme, necháme zchladnout a poté nakrájíme na poloviny nebo na čtvrtky (podle toho, jak máme kapustičky velké). Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme a osmahneme ji na másle, přidáme kapustu, podlijeme vývarem a dusíme asi 3 minuty. Osolíme, opepříme a ochutíme muškátem. Omyté neoloupané jablko rozčtvrtíme, vykrojíme jádřinec a plod nakrájíme na kostičky. Přidáme k zelenině a ještě asi minutu dusíme. Tenké vepřové řízky opečeme na rozehřátém tuku asi 1 minutu z každé strany, osolíme a opepříme. Zapékací misku vytřeme lehce máslem, narovnáme do ní vepřové řízky, zakryjeme zeleninou a zasypeme strouhaným eidamem. Zapékáme v troubě, až se sýr roztaví. Vhodnou přílohou jsou brambory, ale i bramborová kaše. ?

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".