Postup
Očištěné kapustičky vložíme do osolené vroucí vody a povaříme asi 5 minut - pozor, bez pokličky! Kapustičky scedíme, necháme zchladnout a poté nakrájíme na poloviny nebo na čtvrtky (podle toho, jak máme kapustičky velké). Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme a osmahneme ji na másle, přidáme kapustu, podlijeme vývarem a dusíme asi 3 minuty. Osolíme, opepříme a ochutíme muškátem. Omyté neoloupané jablko rozčtvrtíme, vykrojíme jádřinec a plod nakrájíme na kostičky. Přidáme k zelenině a ještě asi minutu dusíme. Tenké vepřové řízky opečeme na rozehřátém tuku asi 1 minutu z každé strany, osolíme a opepříme. Zapékací misku vytřeme lehce máslem, narovnáme do ní vepřové řízky, zakryjeme zeleninou a zasypeme strouhaným eidamem. Zapékáme v troubě, až se sýr roztaví. Vhodnou přílohou jsou brambory, ale i bramborová kaše.
?