Maso nakrájíme na proužky, cuketu na kolečka a olivy také na kolečka. Na pánvi rozpálíme olej a okořeněné maso na něm rychle opečeme. Ke konci opékání mírně osolíme a přidáme nakrájenou cuketu. Tu necháme jen trochu změknout, měla by zůstat trochu křupavá. Odstavíme ze zdroje tepla a necháme vychladnout.
Zatím si opláchneme listy salátu a necháme je okapat. Položíme je na talíře, kde budeme salát servírovat. Bylinkovou zálivku rozmícháme do bílého jogurtu a necháme odstát. Vychladlou masovou směs navršíme na salátové listy a navrch dáme lžíce jogurtové zálivky.
Podáváme s pečivem (nebo i bez). Suroviny můžeme obměňovat. Místo krůtího masa třeba kuřecí, olivy nemusí být nutně černé, mohou být i zelené. A máme-li své čertstvé bylinky, můžeme je jemně nasekat a nahradit jimi kupovanou bylinkovou zálivku.